Grote politieactie: tientallen agenten vallen huizen binnen

Grote politieactie: tientallen agenten vallen huizen binnen

Geplaatst op 15 januari 2024, om 10:03 uur

BREDA – Sinds de vroege ochtend van maandag is de politie bezig met een grootschalige operatie in de wijk Hoge Vucht in Breda. Volgens een woordvoerder zijn agenten meerdere woningen binnengegaan. Er vinden huiszoekingen plaats en er zijn arrestaties verricht, al heeft de politie het exacte aantal nog niet vrijgegeven.

Vanaf zeven uur ’s ochtends zijn tientallen agenten betrokken bij deze invallen, die volgens de politie gerelateerd zijn aan ‘voorafgaande incidenten in de wijk’. Verdere details hierover zijn nog niet door de politie bekendgemaakt.

Hoge Vucht is bekend als een wijk met problemen. Zo escaleerde het tijdens de afgelopen jaarwisseling ernstig, waarbij onder andere auto’s in brand werden gestoken. In het afgelopen jaar vonden er tevens meerdere aanslagen op woningen in de wijk plaats.