Meisje (9) verdwijnt voor ogen van vader onder ijs tijdens quadrijden

Meisje (9) verdwijnt voor ogen van vader onder ijs tijdens quadrijden

Geplaatst op 14 januari 2024, om 17:33 uur

LANDGRAAF – Een uitje met een quad voor een vader en zijn dochter in het Limburgse Landgraaf nam zondagmiddag een angstaanjagende wending. Volgens de politie zakte de quad van het tweetal rond kwart voor twee ’s middags plotseling door het ijs van een weiland aan de Maastrichterweg. Zowel de vader als de dochter belandden in het water. Op die specifieke plek was het water zo diep dat het meisje onder het ijs terechtkwam.

De vader slaagde erin op eigen kracht uit het water te komen, maar zijn dochter werd onder het ijs vastgehouden. Brandweerlieden wisten haar te lokaliseren en slaagden erin haar uit het water te halen. Ze verkeerde in kritieke toestand en werd naar een ziekenhuis gebracht.

Uiteindelijk werd ook de quad uit het water gehaald. Een politiewoordvoerder vertelde aan de regionale omroep 1Limburg dat het betreffende weiland heuvelachtig was en dat er veel water was blijven staan.

Foto’s: AS Media