Flinke ravage in flat na gasexplosie, plafond komt naar beneden

Flinke ravage in flat na gasexplosie, plafond komt naar beneden

Geplaatst op 14 januari 2024, om 18:03 uur

VUGHT – In een serviceflat aan de Eikendonck in Vught heeft zondagmiddag een explosie plaatsgevonden in de keuken. De oorzaak van de explosie wordt nog onderzocht, maar het vermoeden bestaat dat het om een gasexplosie gaat. Op het moment van het incident waren er twee mensen in de keuken bezig. De serviceflat is voornamelijk bewoond door ouderen.

Een ter plaatse aanwezige correspondent meldt dat de explosie aanzienlijke schade heeft veroorzaakt en dat er vermoedelijk een krachtige knal te horen was. Op de begane grond en de eerste verdieping zijn meerdere ramen gesneuveld. Delen van het systeemplafond in het gebouw zijn naar beneden gekomen, en in de keuken liggen borden, schalen en wijnflessen op de grond.

Op de eerste verdieping bevindt zich een recreatieruimte, maar daar was niemand aanwezig op het moment van de explosie. Gelukkig raakte er volgens een wijkagent uit Vught niemand gewond.

De brandweer is met drie voertuigen ter plaatse gekomen, samen met de politie en een ambulance. De flat is inmiddels gecontroleerd door de brandweer, en ook Enexis, het nutsbedrijf voor energie, is ingeschakeld.

De flat heeft dertien verdiepingen en telt 88 appartementen. Het is een serviceflat waar bewoners gebruik kunnen maken van gemeenschappelijke voorzieningen. De keuken bevindt zich aan de achterzijde van het gebouw en beslaat twee verdiepingen. Een cateringbedrijf verzorgt het eten in de flat, maar de eigenaar van het cateringbedrijf kon nog geen details verstrekken over wat er precies is gebeurd.

Foto’s: Bart Meesters