Verwarde man springt uit ambulance, 11 politievoertuigen betrokken bij aanhouding

Verwarde man springt uit ambulance, 11 politievoertuigen betrokken bij aanhouding

Geplaatst op 11 januari 2024, om 12:23 uur

POORTUGAAL – Op woensdagavond raakten twee agenten gewond bij een poging om een verwarde man te controleren. Deze arrestant werd overgebracht van het politiebureau naar een kliniek in Poortugaal.

De man was eerder op de dag naar het politiebureau gebracht vanwege verward gedrag, ook wel aangeduid als ‘onbegrepen gedrag’. Later op de avond werd hij van politiebureau Zuidplein naar de kliniek vervoerd. Onderweg sprong hij uit een ambulance en rende het weiland in, naar verluidt zonder kleding ondanks de kou. De politiehelikopter assisteerde in de zoektocht naar de man.

Na een zoekactie werd de man gelokaliseerd, maar hij bleef zich fel verzetten, met maximaal verzet volgens de politie. De politieagenten maakten gebruik van een stroomstootwapen en zetten politiehonden in, maar de man bleef zich verzetten. Hij wordt beschreven als “groot en sterk”, en uiteindelijk waren er meerdere politieagenten en minstens elf politievoertuigen betrokken bij zijn aanhouding. Tijdens het gevecht raakten ook twee agenten gewond, de aard van hun verwondingen is niet bekend.

De 31-jarige man uit Rotterdam raakte zelf ook gewond en werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto’s: JB Media