Tweede Nederlands kind (3) overlijdt na ernstig auto-ongeluk in Duitsland

Tweede Nederlands kind (3) overlijdt na ernstig auto-ongeluk in Duitsland

Geplaatst op 11 januari 2024, om 10:42 uur

DUITSLAND/ECHT – Woensdagavond overleed een tweede Nederlands kindje na een ernstig auto-ongeluk in het Duitse Tüddern. Ditmaal betrof het een 3-jarig jongetje. Vrijdagmiddag, direct na het ongeval, kwam al een 2-jarig meisje dat eveneens in dezelfde auto zat om het leven. Deze tragische gebeurtenis vond plaats nadat de auto, waarin de twee kinderen samen met een 32-jarige man en een 28-jarige vrouw zaten, frontaal botste met een andere auto in een bocht op een regionale weg in het Duitse Tüddern, net over de grens bij Sittard.

Het meisje overleed onmiddellijk als gevolg van het ongeval, terwijl de drie andere inzittenden ernstig gewond raakten. De Duitse politie heeft gemeld dat het 3-jarige jongetje woensdagavond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is bezweken.

Zowel de vier inzittenden als de 28-jarige man in de andere betrokken auto komen uit de Limburgse gemeente Echt-Susteren, zo verklaarde burgemeester Jos Hessels afgelopen zaterdag aan De Gelderlander. Hij onthield zich toen van verdere details over de situatie. De Duitse autoriteiten voeren momenteel een onderzoek uit om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen en hebben de afgelopen dagen een beroep gedaan op getuigen om meer informatie te verschaffen.