Bewoner betrapt inbrekers en wordt in nek gestoken, klopjacht op daders

Bewoner betrapt inbrekers en wordt in nek gestoken, klopjacht op daders

Geplaatst op 11 januari 2024, om 20:49 uur

AVENHORN – Donderdagavond raakte een man ernstig gewond na een steekincident bij zijn huis aan de Alver in Avenhorn. Hij kwam thuis en stuitte op drie inbrekers, waarbij hij in zijn nek werd gestoken. Het voorval vond plaats rond 18.10 uur. Ondanks zijn verwondingen, slaagde de man erin zijn buren te bereiken en hen in te lichten over de gebeurtenissen, maar stortte vervolgens in elkaar. Spoedig arriveerden twee ambulances en namen hem mee naar het ziekenhuis. Een traumahelikopter landde bij het Esso-tankstation langs de A7 bij Hoorn om een trauma-arts naar de ambulance over te brengen.

De politie startte onmiddellijk een zoekactie naar de daders met behulp van een politiehond, meerdere agenten en drones die achtertuinen doorzochten. De verdachten zijn echter nog niet gevonden.

Politieagenten bezochten de omliggende huizen in de Alver en de nabije straten om bewoners te ondervragen over wat ze mogelijk gezien of gehoord hadden. Ze vroegen ook naar beelden van beveiligingscamera’s of Ring-deurbellen. Een groot gedeelte van de Alver werd afgezet voor onderzoek. Bewoners die de afzetting wilden passeren om naar hun woning te gaan, werden geïnformeerd dat ze wel naar binnen mochten, maar vervolgens binnen moesten blijven.