Politie doet onderzoek naar verdacht pakket onder voertuig

Politie doet onderzoek naar verdacht pakket onder voertuig

Geplaatst op 10 januari 2024, om 11:54 uur

EMMEN – De politie doet onderzoek naar een verdacht pakket dat in de nacht van dinsdag op woensdag aan de Fokkingeslag in Emmen is aangetroffen. De politie is ook nog op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben, of mogelijk in bezit zijn van camerabeelden van bijvoorbeeld een deurbel.

Om 23:45 uur kwam de melding van een verdacht pakket dat onder een voertuig lag binnen. Er is een GRIP 1-situatie afgekondigd. GRIP is de opschaling van hulpdiensten bij incidenten waardoor verschillende hulpverleningsdiensten gemakkelijk kunnen samenwerken.

Geen explosief materiaal
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse voor nader onderzoek. Uit voorzorg werden drie woningen nabijgelegen woningen ontruimd. Onderzoek aan het pakket wees uit dat er geen sprake was van explosief materiaal. Toen de situatie veilig bleek, konden omwonenden terug naar hun woning. Het voorwerp is door de politie in beslag genomen voor onderzoek. Dat onderzoek bestaat onder meer uit buurtonderzoek, het horen van getuigen en het opvragen en uitkijken van camerabeelden.

Getuigen en informatie gezocht
De politie doet onderzoek naar wie er betrokken is bij het plaatsen van het pakket onder het voertuig. Heeft u in de loop van de avond of nacht iets verdachts gezien of gehoord in die omgeving? Of beschikt u over beeldmateriaal uit de omgeving, van bijvoorbeeld een dashcam of deurbelcamera? Alle informatie is welkom. Melden kan via 0900-8844. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.