Minderjarige verdachten aangehouden voor reeks explosies

Minderjarige verdachten aangehouden voor reeks explosies

Geplaatst op 10 januari 2024, om 13:19 uur

AMSTERDAM – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag jongens van 15 en 17 jaar aangehouden. Met de aanhoudingen werd een nieuwe explosie aan de Bijlmerdreef voorkomen. Het wooncomplex aan de Bijlmerdreef was namelijk afgelopen week ook al doelwit van explosies. Bij de explosies is niemand gewond geraakt. Wel werd een raam vernield en ontstond roetschade als gevolg van de explosies.

De aangehouden verdachten kwamen in beeld na intensief rechercheonderzoek naar de toedracht van de explosies. Dankzij de inzet en expertise van de recherche konden de verdachten worden opgespoord en aangehouden. Hun exacte betrokkenheid bij de reeks explosies wordt momenteel onderzocht

Explosies
Amsterdam kent veel incidenten met explosieve voorwerpen. Dat is zorgelijk, want de gevaarsetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Dat moet stoppen. De politie werkt er hard aan om verdachten op te sporen die bij deze vorm van excessief geweld betrokken zijn. Dit heeft al geleid tot meerdere aanhoudingen, veroordelingen en forse gevangenisstraffen. Maar om de daders op te sporen heeft de politie buurtbewoners hard nodig. Zij kennen hun wijk tenslotte het beste. Ook als er iets niet klopt in het straatbeeld, valt dat hen als eerste op. Informatie doorgeven aan de politie is daarom van cruciaal belang.