Veel schade nadat explosief afgaat bij appartement

Veel schade nadat explosief afgaat bij appartement

Geplaatst op 7 januari 2024, om 08:45 uur

AMSTERDAM – Een appartement in Amsterdam-Noord heeft in de nacht van zaterdag op zondag schade opgelopen door een explosie. De explosie aan de achterkant van het appartement op de begaande grond aan de Bundlaan nabij de Spadinalaan vond rond half drie plaats.

Door de klap zijn meerdere ramen gesneuveld en een plaat onder het balkon raakte ontzet. Naast de politie is de brandweer opgeroepen om een nacontrole uit te voeren. Het gebied is afgezet en de Teamleider Explosieven Verkenning (TEV) komt onderzoek uitvoeren. Daarnaast zal de Forensische Opsporing alle sporen veilig stellen.

Het is niet de eerste keer dat er bij deze woning een explosie is geweest.

Foto’s: Michel van Bergen