UPDATE: Woning verwoest door grote brand, mogelijk brandstichting

UPDATE: Woning verwoest door grote brand, mogelijk brandstichting

Geplaatst op 6 januari 2024, om 08:00 uur

DEN BOSCH – Vrijdagavond heeft in de Waalstraat in Den Bosch een grote brand gewoed in een woning.

Het vuur lijkt te zijn ontstaan aan de achterzijde van de woning, waarna het oversloeg naar het huis zelf. Zowel het getroffen huis als het aangrenzende buurhuis zijn nu onbewoonbaar. Tijdens de brand waren drie personen, waaronder een kind, in het huis aanwezig. Het kind heeft rook ingeademd en is uit voorzorg naar de huisartsenpost overgebracht. De eerste melding van de brand kwam om ongeveer kwart voor tien in de avond binnen bij de alarmcentrale. De betreffende woning is een hoekhuis. De politie heeft de woning afgezet en onderzoekt de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Vorig jaar mei werd de woning bezocht door een arrestatieteam van de politie, zoals bevestigd door een politiewoordvoerder in reactie op berichtgeving van Omroep Brabant. In mei van dat jaar werd een 59-jarige man aangehouden wegens wapenbezit, en hij zou begin vorige maand veroordeeld zijn tot een maand cel, met een opgelegd contact- en locatieverbod. De politie onderzoekt de mogelijkheid van brandstichting en onderzoekt tevens of er een verband bestaat tussen de eerdere inval in de woning en de recente brand.

Foto’s: Bart Meesters