Opnieuw uithalers aangehouden in havengebied

Opnieuw uithalers aangehouden in havengebied

Geplaatst op 6 januari 2024, om 08:20 uur

ROTTERDAM – Rond 23.20 uur zijn er twee personen door de politie aangehouden aan de Missouriweg op de Maasvlakte.

Vermoedelijk zijn dit zogeheten uithalers. Zij waren onderdeel van een grotere groep. Er is inmiddels een grote jacht geopend naar de overige verdachten. Zij lopen op het terrein van de Erts- en Kolen Overslagbedrijf Maasvlakte (EKOM).

Een tiental politie/douane voertuigen kwamen ter plaatse. Ook werden er drones ingezet. Het Team Bijzondere Bijstand is ook ter plaatse gekomen. Deze hebben te voet de achtervolging op de uithalers ingezet. Enkele zijn aangehouden. De aangehouden uithalers hadden zich verstopt onder een kolentrein die net wilde vertrekken. Vermoedelijk zijn enkele jongens ontkomen. De zoekactie is na enkele uren stop gezet.

Het is de 4e nacht op rij dat er uithalers in de Rotterdamse haven werden aangehouden.

Foto’s: JB Media