Veroordeelde zedendelinquent aangehouden

Veroordeelde zedendelinquent aangehouden

Geplaatst op 4 januari 2024, om 15:39 uur

AMSTERDAM – Woensdag is een 52-jarige veroordeelde zedendelinquent aangehouden in Amsterdam-Zuidoost. De veroordeelde man moet 988 dagen de cel in. Hij kan worden aangehouden na een gedegen onderzoek door Flexteam Amsterdam-Oost.

Op donderdag 28 december 2023 doet FASTNL het verzoek aan het Flexteam-Oost om een veroordeelde zedendelinquent, die na een onherroepelijke uitspraak nog 988 dagen de cel in moet, op te sporen. Het Flexteam start direct het onderzoek om de man zo snel mogelijk aan te kunnen houden. Na een snel en gedegen onderzoek wordt de verblijfplaats van de man achterhaald.

Als hij woensdagavond een woning in Amsterdam-Zuidoost verlaat houden de agenten hem aan waarbij hij zich licht verzet tegen de aanhouding. De man is vervolgens ingesloten voor bijna 3 jaar.