16-jarige bestuurt auto onder invloed van drugs en zonder rijbewijs

16-jarige bestuurt auto onder invloed van drugs en zonder rijbewijs

Geplaatst op 4 januari 2024, om 11:53 uur

WAALWIJK – Een 16-jarige jongen is in Waalwijk maandag op dinsdagnacht gearresteerd omdat hij onder invloed van drugs een auto bestuurde. De politie betrapte de jongen omdat de verlichting van de auto defect was. De politie van Waalwijk heeft dit donderdag gedeeld in een bericht op Facebook.

Agenten zagen de jongen samen met een even oude passagier rijden in de wijk Zanddonk. “De bestuurder, die slechts zestien jaar oud is, bleek uiteraard niet in het bezit te zijn van een rijbewijs B,” zo staat in het Facebookbericht van de politie te lezen. De jongen bleek onder invloed van softdrugs te zijn en werd meegenomen naar het politiebureau voor een bloedtest.

“Uiteraard werden zijn ouders op de hoogte gebracht. Dit is geen goede start van het nieuwe jaar. Dit roept vragen op over verkeersveiligheid,” aldus de politie in het bericht. De jongen zal meerdere boetes krijgen voor zijn handelen.