Politie neemt grote partij illegaal vuurwerk en drugs in beslag

Politie neemt grote partij illegaal vuurwerk en drugs in beslag

Geplaatst op 1 januari 2024, om 17:12 uur

TERNEUZEN- Politiemensen hebben zondagavond 31 december 2023 in een woning in de buurt Lievenspolder een grote hoeveelheid (illegaal) vuurwerk in beslag genomen. Het gaat in totaal om 137 kilo vuurwerk. Ook troffen de agenten hard- en softdrugs aan. Er zijn (nog) geen aanhoudingen verricht. Eén verdachte wordt later verhoord.

Nadat politieagenten al de hele avond zware klappen, veroorzaakt door vuurwerk, uit de richting van winkelcentrum Schuttershof hoorden komen, gingen ze poolshoogte nemen. Nadat ze hadden gezien hoe een groepje mensen zwaar illegaal vuurwerk afstak, stelden ze een nader onderzoek in. Dit onderzoek leidde naar de woning van één van de afstekers, in de buurt van het winkelcentrum. Het gaat om een 21-jarige man uit Terneuzen.

Ketamine, pillen en andere harddrugs
In de woning troffen de agenten een grote hoeveelheid vuurwerk aan. In totaal lag er 137 kilo vuurwerk, waaronder een grote hoeveelheid zwaar, illegaal vuurwerk, in de woning. Ook troffen ze in het huis hard- en softdrugs en een flinke hoeveelheid (enkele honderden grammen) ketamine aan. Het gaat om ruim 600 gram harddrugs en bijna 600 Xtc-pillen. Het vuurwerk en de harddrugs zijn in beslag genomen en meegenomen naar het bureau. Het vuurwerk is daarna door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd.

De 21-jarige verdachte moet op een later moment een verklaring komen afleggen op het politiebureau.