70 provocerende jongeren gooien vuurwerk naar agenten

70 provocerende jongeren gooien vuurwerk naar agenten

Geplaatst op 1 januari 2024, om 01:15 uur

ARNHEM – De politie in Arnhem heeft te maken met een groep van ongeveer zeventig jongeren die zich ophoudt rond brede school De Salamander in de wijk Schuytgraaf.

Deze jongeren provoceren de politie en gooien vuurwerk naar agenten, aldus burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem aan De Gelderlander. Volgens de burgemeester betreft het niet alleen jongeren uit Arnhem zelf, maar ook inwoners van naburige gemeenten die zich misdragen in de wijk in Arnhem-Zuid. Het blijkt lastig voor de politie om de situatie onder controle te krijgen. Daarom heeft Marcouch toestemming gegeven om de Mobiele Eenheid in te zetten indien dat noodzakelijk is.

Verder meldt de burgemeester dat de sfeer in Arnhem tot op dat moment ‘zeer positief’ is geweest.