NL-Alert voor grote brand, vuurwerkresten ontdekt tijdens bluswerkzaamheden

NL-Alert voor grote brand, vuurwerkresten ontdekt tijdens bluswerkzaamheden

Geplaatst op 31 december 2023, om 23:30 uur

BOXTEL – Op oudjaarsavond brak er in Boxtel een grote brand uit aan de Hemelrijk. Het vuur werd ontdekt kort na 21:00 uur, waarna de hulpdiensten snel ter plaatse kwamen om de brand te bestrijden. De brand ontstond onder een overkapping bij een voormalig gebouw van BASF, waar veel kunststoffen waren opgeslagen. Dit resulteerde in een aanzienlijke hoeveelheid rookontwikkeling.

Vanwege het eerdere gebruik van chemische stoffen op de locatie werd er groot alarm geslagen. BASF was actief in de productie en handel van grondstoffen op deze locatie. De Veiligheidsregio heeft omwonenden onmiddellijk gewaarschuwd om ramen en deuren te sluiten vanwege de rook. Rond 21:45 uur werd ook een NL-Alert verstuurd naar mensen in de omgeving, waarin werd aangeraden ventilatiesystemen uit te schakelen.

De vlammen waren snel onder controle waren. De officiële oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er zijn wel vuurwerkresten in de omgeving aangetroffen.

De hulpdiensten hebben onmiddellijk grootschalig ingegrepen, waarbij brandweerkorpsen uit de hele regio werden opgeroepen, waaronder die uit Vught, Boxtel, Liempde, Den Bosch, Best, Vlijmen en Eindhoven. Meetploegen werden eveneens ingezet.

Foto’s: Bart Meesters