Brandweer bekogeld met vuurwerk tijdens blussen

Brandweer bekogeld met vuurwerk tijdens blussen

Geplaatst op 31 december 2023, om 23:06 uur

BERGEN OP ZOOM -De brandweer is op oudjaarsavond in de Duitslandstraat in Bergen op Zoom bekogeld met vuurwerk terwijl ze bezig waren met het blussen van een brandje.

Rond 19:00 uur werd er melding gemaakt van een brandend afvalstapel op een pleintje in de straat. De brandweer slaagde erin om het vuur snel te doven, maar werd hierbij gehinderd door omstanders die vuurwerk naar hen gooiden. Uiteindelijk moest de politie ingrijpen om de brandweerlieden te beschermen.

Kort daarna werd de brandweer opnieuw opgeroepen naar de Duitslandstraat omdat gemeld was dat het vuur was overgeslagen naar een achtertuin grenzend aan het pleintje. Dit bleek echter onjuist alarm te zijn, aangezien het slechts om een vuurkorf ging.