Drie aanhoudingen voor brandstichting

Drie aanhoudingen voor brandstichting

Geplaatst op 31 december 2023, om 11:59 uur

ACHTERBERG – In Achterberg is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01:30 uur is door meerdere personen een brand gesticht. Agenten hebben hen na een korte zoektocht alle drie aangehouden.

Tijdens de surveillance zien agenten een rode gloed met zwarte rookontwikkeling op de Cuneraweg. Nog net kunnen agenten zien dat personen goederen op de brandstapel gooien nadat zij besluiten het op een rennen te zetten. Zonder enige twijfel start hiermee de achtervolging.

Drie mannen aangehouden
Na een korte zoektocht worden er, in samenwerking met een hondengeleider, drie verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van brandstichting. Het gaat om twee mannen van 23 jaar, wonend in Rhenen en één 27-jarige man uit de gemeente Neder-Betuwe.