Hybride auto vliegt in brand aan laadpaal

Hybride auto vliegt in brand aan laadpaal

Geplaatst op 29 december 2023, om 06:47 uur

BERGHEM – Aan de Paardenbloem in Berghem is in de nacht van donderdag op vrijdag een hybride auto uitgebrand. De Volkswagen Golf GTE was aangesloten op een openbare laadpaal van beheerder Vattenfall toen deze vlam vatte.

De brand werd rond 2.30 uur ontdekt en bij de brandweer gemeld. Die was daarna snel ter plaatse maar kon de auto niet meer redden. Het blussen van de hybride Golf bleek nog een pittige klus omdat het batterijpakket van de auto telkens opnieuw bleef ontbranden. Een dompelcontainer waarin de auto zou kunnen worden ondergedompeld bleek niet te komen en dus moest de brandweer de klus zelf klaren.

De volledige achterbank werd tot op de bodem uit de Volkswagen gesloopt om zo bij het batterijpakket te kunnen komen. Toen dat eenmaal was bereikt werd het met een bovengemiddelde hoeveelheid water vanuit een dikke slang geblust. Over de oorzaak van de brand is bij ons niets bekend.

Foto’s: Gabor Heeres