Veel schade aan sporthal: vuurwerk mogelijk de oorzaak

Veel schade aan sporthal: vuurwerk mogelijk de oorzaak

Geplaatst op 27 december 2023, om 23:13 uur

BERGEN OP ZOOM – Woensdagavond is er een brand uitgebroken tegen een sporthal aan de Florastraat. Het vuur sloeg al sneover op de sporthal zelf. Voor aankomst van de brandweer waren er flinke vlammen zichtbaar. Officieel is de oorzaak van de brand niet bekend, maar brandstichting met vuurwerk wordt niet uitgesloten. Meerdere buurtbewoners geven aan dat op het naastgelegen fietspad al de gehele avond (zwaar) vuurwerk wordt afgestoken.

Hulpdiensten kregen de melding van de brand omstreeks 21:10 uur binnen. Zowel de brandweer als politie kwamen met spoed ter plaatse. Ondanks de snelle brandweerinzet liep de sporthal behoorlijk wat schade op. Van enkele buurtbewoners en omstanders zijn door agenten een verklaring afgenomen.

Agenten hebben de beheerder van de sporthal in kennis gesteld die ter plaatse de schade is komen opnemen.

Foto’s: Venema Media