Politie doet onderzoek na explosie bij bedrijfspand

Politie doet onderzoek na explosie bij bedrijfspand

Geplaatst op 27 december 2023, om 13:55 uur

WEESP – In de nacht van maandag op dinsdag vindt er een explosie plaats bij een bedrijfspand aan de Flevolaan in Weesp. Er ontstaat veel schade waarbij niemand gewond raakt. De recherche is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen en beelden.

Rond 02.57 uur gaat de brandmeldinstallatie af bij een bedrijfspand aan de Flevolaan in Weesp. De brandweer en agenten gaan direct naar het pand en treffen een beschadigde voorgevel aan. Het raam is eruit geknald, de deur is eruit geblazen en gevelplanken zijn van de gevel af. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Medewerkers van Forensische Opsporing (FO) starten vervolgens het onderzoek.

Uit het onderzoek blijkt dat kort daarvoor een explosief met mogelijk brand versnellende vloeistof bij het pand naar binnen is gegooid. Na de explosie gaat de verdachte er snel vandoor.