Nederlandse tiener (14) komt om bij ski-ongeluk

Nederlandse tiener (14) komt om bij ski-ongeluk

Geplaatst op 27 december 2023, om 01:02 uur

OOSTENRIJK – Een tragisch ski-ongeluk heeft dinsdagmiddag het leven gekost aan een jonge Nederlandse wintersporter in het Oostenrijkse skigebied Hochoetz, volgens berichtgeving van het Oostenrijkse medium Tiroler Tageszeitung. De tiener raakte buiten de piste en viel aanzienlijk naar beneden.

Het ongeval vond plaats rond 13.50 uur, ongeveer 50 kilometer ten westen van Innsbruck, in het wintersportgebied Hochoetz. Door een nog onduidelijke oorzaak kwam de 14-jarige tiener over de rand van de rode piste, nabij de Kühtailebahn, en viel hij ongeveer 25 meter naar beneden. Een toevallige skiër in de omgeving hoorde een geluid en trof de 14-jarige jongen aan. Deze skiër alarmeerde direct hulp en klom naar de plaats van het ongeval.

Reanimatie van de jonge Nederlander waren tevergeefs. Zowel een liftbediende als een andere skiër probeerden eerste hulpverlening toe te passen, waarna de bemanning van een noodhelikopter het overnam. Desondanks kon geen succesvolle reanimatie plaatsvinden, en was alle hulp te laat voor de jonge wintersporter. Een onderzoek naar het incident, inclusief de exacte doodsoorzaak, is nog gaande.