Man (25) rijdt onder invloed entreegebouw Efteling binnen

Man (25) rijdt onder invloed entreegebouw Efteling binnen

Geplaatst op 26 december 2023, om 21:07 uur

KAATSHEUVEL – Een 25-jarige man uit Tilburg is dinsdagmiddag het entreegebouw van de Efteling binnengereden terwijl hij onder invloed was van harddrugs. Het incident zorgde voor ophef bij het pretpark. De man slaagde erin om met zijn auto het entreegebouw, genaamd het Huis van de Vijf Zintuigen, te bereiken en reed in de richting van de kaartcontrole.

Een woordvoerder van de Efteling verklaarde aan de pretparksite Looopings dat de man “geen kwaad in de zin had”, maar dat hij wel veel te ver kon doorrijden voordat hij werd gestopt. Kort daarna werd de man aangesproken door een beveiliger van het pretpark en leek hij duidelijk onder invloed. Een speekseltest uitgevoerd door de politie ter plaatse wees uit dat de man geen alcohol had gebruikt, maar wel cocaïne. Bovendien werden er meerdere zakjes van de harddrugs in zijn auto aangetroffen. Het is onduidelijk hoe hij erin slaagde om zo dicht bij de ingang te komen, aangezien plantenbakken bij de entree juist bedoeld zijn om te voorkomen dat auto’s verder doorrijden en bij de bezoekers terechtkomen.

Het rijbewijs van de Tilburger is ingevorderd, en hij is aangemeld bij het CBR voor een cursus, aldus de politie Zeeland-West-Brabant.