Lichaam vermiste spookrijder gevonden in vijver

Lichaam vermiste spookrijder gevonden in vijver

Geplaatst op 26 december 2023, om 16:18 uur

ITTEREN – In een visvijver aan de Stuifkensweg in Maastricht hebben hulpdiensten dinsdag het lichaam gevonden van een automobilist die daar maandag was verdwenen. De overledene is geïdentificeerd als een 43-jarige man uit Buchten, volgens de politie. Eerder hadden de hulpdiensten maandag tevergeefs gezocht naar de man.

De automobilist viel maandagochtend op doordat hij tegen het verkeer in reed op de A2 bij Maastricht. Politiepatrouilles probeerden hem tot stoppen te dwingen, maar slaagden hier niet in, waarna hij op de vlucht sloeg. In Buchten zagen agenten hem op een voetpad rijden, waarna hij opnieuw op de vlucht sloeg. In Itteren reed zijn auto vast in een drassig weiland. De man stapte uit en rende een ijskoude visvijver in.

Hij dook op in het midden van de vijver, waar zich een eilandje bevond. Ondanks oproepen van de politie negeerde hij deze en verdween hij even later onder water, om niet meer boven te komen. Hulpdiensten hebben een uitgebreide zoekactie opgezet, maar deze was tevergeefs. Om de zoekactie door duikers op dinsdag mogelijk te maken, werd de omgeving van de visvijver afgezet, vooral om onbevoegde toegang te voorkomen. De exacte rol van de politie in dit incident is niet duidelijk. Aanvankelijk meldde de politie dat er sprake was van een achtervolging, maar later trokken ze deze informatie in.

De politie heeft verder geen commentaar gegeven over de zaak en heeft verklaard dat “het onderzoek is afgesloten”, aldus een woordvoerster aan de Telegraaf.