Twee inbraken bij brandweerkazernes

Twee inbraken bij brandweerkazernes

Geplaatst op 25 december 2023, om 23:40 uur

EDE/WAPENVELD – Er hebben inbraken plaatsgevonden bij de brandweerkazernes in Ede-Stadspoort en Wapenveld. In Ede werd er zoveel gestolen dat momenteel enkel de reservebrandweerwagen inzetbaar is. De diefstal betrof voornamelijk diverse gereedschappen uit de brandweervoertuigen.

De inbraak bij de kazerne aan de Willy Brandtlaan in Ede vond plaats tussen kerstavond en de vroege uren van kerstochtend, rond 04.00 uur. Dit is niet de eerste keer dat deze brandweerpost het doelwit is van inbrekers. De brandweer meldt op Facebook: “Deze keer is er zoveel gestolen dat we nu alleen een reservevoertuig kunnen gebruiken, maar we staan nog steeds klaar om in actie te komen.”

Ook de brandweerkazerne in Wapenveld werd deze periode getroffen door een inbraak. Het is zeer ongebruikelijk dat er inbraken plaatsvinden bij brandweerkazernes, en zeker opmerkelijk dat dit tweemaal binnen 24 uur in Gelderland gebeurde.