Eftelingbezoekers zitten ruim een uur vast in de Python door storing

Eftelingbezoekers zitten ruim een uur vast in de Python door storing

Geplaatst op 25 december 2023, om 20:55 uur

KAATSHEUVEL – In de Efteling heeft de beroemde achtbaan Python maandagavond te kampen gehad met een technische storing tijdens een rit. Meerdere bezoekers moesten door hulpverleners uit de attractie gehaald worden.

De storing in de Python deed zich voor op een stuk waar de karretjes omhoog worden getrokken. Omdat de karretjes niet verder konden, was het noodzakelijk dat medewerkers van het pretpark de bezoekers uit de achtbaan evacueerden. Bedrijfshulpverleners (BHV’ers) begeleidden een nog onbekend aantal personen via de trap naar beneden.

Het bevrijden van alle bezoekers nam bijna een uur in beslag, mede doordat de achterste karretjes zich nog niet op de liftheuvel bevonden. De inzittenden moesten de attractie met behulp van een ladder verlaten, wat extra tijd in beslag nam door de regen en sterke wind. Er zijn geen gewonden gevallen.

Na de storing bleef de attractie gesloten. De oorzaak van de storing is nog onduidelijk. De Efteling is een onderzoek gestart. Het is nog niet duidelijk of de Python op tweede kerstdag weer geopend zal zijn.

Foto’s FPMB