Vrijwillige brandweer redt uitvaart

Vrijwillige brandweer redt uitvaart

Geplaatst op 22 december 2023, om 16:09 uur

NUENEN – De vrijwillige brandweer in Nuenen werd vrijdagmiddag opgeroepen voor een bijzondere en eervolle taak.

Op de plaatselijke gemeentelijke begraafplaats was de beheerder bezig met het voorbereiden van een graf voor een uitvaart later op de dag. Tijdens deze voorbereidingen merkte hij op dat het gegraven graf vol water stond, veroorzaakt door de hevige regenval en het hoge grondwaterpeil. Als reactie hierop werd de brandweer gealarmeerd en ter plaatse gestuurd met een waterpomp. De vrijwilligers van de brandweer in Nuenen verlieten onmiddellijk hun huidige taken en begaven zich naar de kazerne.

Op de openbare algemene gemeentelijke begraafplaats Oude Landen werd er vervolgens alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de geplande begrafenis later op de dag kon doorgaan. Terwijl de afscheidsdienst elders plaatsvond, sloot de brandweer een pomp aan en pompte het grootste deel van het water uit het graf. Tevens werden maatregelen genomen om te voorkomen dat de vochtige grafwanden zouden instorten, en werden bladeren gebruikt om alles netjes achter te laten.