Slachtoffer schietincident is 38-jarige, politie start speciaal onderzoeksteam

Slachtoffer schietincident is 38-jarige, politie start speciaal onderzoeksteam

Geplaatst op 22 december 2023, om 13:04 uur

ZWOLLE – De politie heeft een speciaal rechercheteam opgericht om de verantwoordelijke(n) voor het dodelijke schietincident in Zwolle te identificeren. Het incident resulteerde in het overlijden van een 38-jarige man op donderdagmiddag. Op vrijdagochtend zijn agenten ter plaatse gegaan bij de flat aan de Palestrinalaan om nazorg te verlenen en getuigen te vinden.

Het schietincident vond plaats op donderdagmiddag in de buurt van de Glenn Miller-flat in de wijk Holtenbroek. Volgens meldingen van buurtbewoners aan RTV Oost zou het slachtoffer Danny Nijland zijn, die in het verleden lokaal bekend was als een kickbokser. Hij werd per ambulance vervoerd, maar het is niet duidelijk of hij op dat moment nog in leven was.

Het incident vond plaats overdag, achter een flatgebouw, mogelijk in het zicht van meerdere kinderen. De politie neemt de zaak zeer serieus en heeft een Team Grootschalige Opsporing geformeerd, een maatregel die wordt genomen bij complexe rechercheonderzoeken en zaken met een aanzienlijke maatschappelijke impact.

Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden in verband met het schietincident. De aanleiding wordt nog onderzocht. Het slachtoffer had in het verleden een strafrechtelijke veroordeling opgelopen voor betrokkenheid bij een kleine hennepkwekerij in zijn woning. De woningstichting overwoog hem uit zijn appartement te zetten, maar uiteindelijk werd besloten dat hij mocht blijven.