Overvaller (17) loopt brandwonden op tijdens overval op Febo

Overvaller (17) loopt brandwonden op tijdens overval op Febo

Geplaatst op 22 december 2023, om 12:15 uur

AMSTERDAM – De politie onderzoekt een gewapende overval op de Febo op de Amsteldijk in de nacht van 21 op 22 december. Hierbij raakte meerdere personen gewond. De recherche is dringend op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de overval.

Rond 01.00 uur komen twee gewapende mannen de Febo binnen. Direct worden de medewerkers en klanten bedreigd met een mes en een vuurwapen. De medewerkers en klanten vertonen moed door de verdachten te proberen verjagen. Er ontstaat een schermutseling waarbij meerdere personen, onder andere door heet frituurvet, gewond raken. De overvallers vluchten vervolgens in de richting van het Amstelstation.

Aldaar heeft de politie een 17-jarige jongen aan kunnen houden. Deze persoon blijkt gewond te zijn en moet naar het ziekenhuis in verband met brandwonden. Van de tweede verdachte ontbreekt ieder spoor.