Foto’s verdachten steekincident verschenen op social media

Foto’s verdachten steekincident verschenen op social media

Geplaatst op 22 december 2023, om 17:29 uur

LEMELE – Onlangs zijn er op social media foto’s opgedoken van mogelijke verdachten in de zaak van het steekincident in Lemele. Het betreft een afbeelding van een papier met daarop drie mannen. De politie benadrukt dat deze afbeelding niet online had mogen verschijnen.

Deze foto’s zijn deze week in het kader van het lopende onderzoek voorgelegd aan een getuige. In een onbewaakt ogenblik heeft deze getuige blijkbaar een foto van dit blad met verdachten gemaakt en heeft deze verder verspreid. Andere personen hebben deze foto vervolgens openbaar gemaakt op social media.

Het is van belang te benadrukken dat deze foto’s nooit bedoeld waren om openbaar gemaakt te worden, en het is van groot belang dat iedereen erop kan vertrouwen dat dergelijke informatie bij de politie veilig is.

Het publiceren van deze foto’s schaadt het recht op privacy van de getoonde personen. Degenen die deze beelden op welke manier dan ook hebben gedeeld, worden opgeroepen om deze te verwijderen.

Het op deze manier gebruiken en verspreiden van deze foto’s kan worden beschouwd als smaad, laster of belediging. Het is belangrijk om voorzichtig om te gaan met de privacy van verdachten, aangezien nog niet is vastgesteld of zij ook daadwerkelijk daders zijn.