Eén zwaargewonde bij ongeval tussen twee auto’s en vrachtwagen, twee aanhoudingen

Eén zwaargewonde bij ongeval tussen twee auto’s en vrachtwagen, twee aanhoudingen

Geplaatst op 22 december 2023, om 17:03 uur

HOONHORST – De N35 tussen Heino en Wijthmen is in beide richtingen volledig afgesloten vanwege een ernstig verkeersongeval waarbij twee auto’s en een vrachtwagen betrokken zijn. Het incident heeft plaatsgevonden ter hoogte van Hoonhorst en heeft aanzienlijke schade op de weg veroorzaakt.

Een persoon is met ernstig letsel naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Een ander slachtoffer zat bekneld in een voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd, zoals bevestigd door een woordvoerder van de politie Overijssel. Een traumahelikopter uit Groningen is ter plaatse gekomen om medische bijstand te verlenen met een trauma-arts. Een woordvoerder van politie meldt aan De Stentor dat er twee personen zijn aanhouden; de bestuurder van een auto en van de truck. Over het waarom daarvan kan zijn nog niets zeggen. ,,De aanhoudingen zijn onderdeel van het onderzoek’.

Er is momenteel een file van drie kilometer ontstaan tussen Wijthmen en Heino. Het verkeer op de N35 wordt omgeleid. Verkeer richting Zwolle wordt geadviseerd om omleidingsroute U33 of U35 te volgen, terwijl verkeer richting Almelo wordt omgeleid via omleiding U32 of U34.

Foto’s: Persbureau Heitink