Enorme brand verwoest loods met auto’s

Enorme brand verwoest loods met auto’s

Geplaatst op 22 december 2023, om 20:33 uur

BLADEL – Op vrijdagavond heeft een aanzienlijke brand plaatsgevonden in een loods aan de Zwartakkers in Bladel. In de loods bevonden zich voertuigen. Omwonenden ontvingen een NL-alert.

Zowel de schuur als de voertuigen zijn volledig verwoest door de brand. De brand heeft geleid tot instorting van de schuurwanden en het dak. Buurtbewoners kregen het advies om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. De brand ontstond vermoedelijk doordat een hogedrukreiniger vlam vatte en het vuur zich verspreidde naar de isolatie van de schuur.

Een andere schuur werd natgehouden om te voorkomen dat het vuur zou overslaan. Gelukkig raakte niemand gewond bij de brand. Rond zeven uur ’s avonds was de meeste rook verdwenen, aldus de brandweer. Er zijn metingen verricht, maar er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen als gevolg van de brand. Rond zeven uur ’s avonds werd gemeld dat de brandweer bezig was met nablussen. Het NL-alert is sindsdien niet meer van kracht. Buurtbewoners kunnen hun ramen en deuren weer openen, zoals aangegeven door de brandweer.

Foto’s: Rico Vogels