Ali B juni voor rechter, wordt verdacht van verkrachting ook in Marokko

Ali B juni voor rechter, wordt verdacht van verkrachting ook in Marokko

Geplaatst op 22 december 2023, om 19:44 uur

ALMERE – Ali B, de 42-jarige rapper uit Almere, zal op 12 en 13 juni voor de rechtbank in Haarlem verschijnen. Dit heeft het Openbaar Ministerie op vrijdag bekendgemaakt.

De rapper en televisiepresentator wordt beschuldigd van zedendelicten met drie verschillende vrouwen, die zouden hebben plaatsgevonden tussen 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en Marokko. Een van de incidenten heeft betrekking op het tv-programma The Voice, waarin Ali B als jurylid en coach actief was. In maart van dit jaar werd aangekondigd dat Ali B zou worden vervolgd. Toen liet de rapper weten verrast te zijn dat het Openbaar Ministerie (OM) niet alle zaken tegen hem had geseponeerd. Hij zei destijds: “Dat het OM niet tot een algeheel sepot is gekomen, verbaast mij enorm en lijkt te zijn ingegeven door druk van de publieke opinie.”

De advocaat van Ali B heeft aan RTL Nieuws laten weten dat hij ‘heel blij’ is dat er een zittingsdatum is vastgesteld. De rapper wil graag aantonen dat hij onschuldig is.