Vaders in gevecht bij zwembad na ruzie tussen kinderen

Vaders in gevecht bij zwembad na ruzie tussen kinderen

Geplaatst op 19 december 2023, om 19:48 uur

GRONINGEN – Een 36-jarige man uit Foxhol is veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk, wegens mishandeling en vernieling bij Sportcentrum Kardinge in Groningen. Hij veroorzaakte een gebroken neus bij een andere man.

Het slachtoffer werd bewusteloos naar het ziekenhuis gebracht. Het gevecht ontstond als gevolg van een ruzie in het zwembad tussen de kinderen van beide mannen. De man uit Foxhol mengde zich in de ruzie, en de moeder van de andere kinderen belde haar man, die per scooter naar het zwembad kwam. Het conflict begon al buiten het zwembad. Omstanders zagen de man van de scooter stappen en naar de man uit Foxhol lopen. Getuigen verklaarden later dat de veroordeelde direct uithaalde, waardoor de man met de helm achterover viel en bewusteloos raakte. De veroordeelde beweerde dat de andere man als eerste uithaalde, maar dit werd niet bevestigd door onafhankelijke getuigen. De rechter oordeelde dat hij als eerste sloeg en noemde het mishandeling.

Daarnaast wordt de straf opgelegd voor het vernielen van de telefoon van de dochter van de andere man, die hij in blinde woede op de grond gooide. De veroordeelde gaf toe dat dit niet had mogen gebeuren. Hij moet ook 1000 euro betalen voor de gebroken neus van het slachtoffer.