Overval op medewerkers van waardetransport: daders zijn voortvluchtig

Overval op medewerkers van waardetransport: daders zijn voortvluchtig

Geplaatst op 19 december 2023, om 19:05 uur

SCHIEDAM – Dinsdagmiddag rond 14:50 uur heeft er een overval plaatsgevonden op een geldwagen op het Land van Belofte in Schiedam. De geldlopers werden volgens agenten ter plaatse enige tijd vastgehouden door de overvallers voordat zij op de vlucht sloegen.

De overval heeft zich voorgedaan bij een pand naast een voormalig bankgebouw dat momenteel te huur staat. De politie voert uitgebreid sporenonderzoek uit in het pand en heeft de locatie als plaats delict gemarkeerd. Enkele dagen geleden heeft er aan de zijkant van het gebouw een inbraakpoging plaatsgevonden. De politie vermoedt nu dat tijdens die poging het slot van een nooduitgang is gemanipuleerd voor de overval. Boven het slot in de deur bevindt zich een groot rond gat, dat aan beide zijden is afgedekt met een wit kartonnetje.

Er is veel politie aanwezig ter plaatse voor de beveiliging.

Foto’s: JB Media