Jongen (15) aangehouden na aantreffen zwaar explosief

Jongen (15) aangehouden na aantreffen zwaar explosief

Geplaatst op 19 december 2023, om 16:08 uur

AMSTERDAM – De recherche heeft maandag in het onderzoek naar een explosief op de Basisweg in Amsterdam-West, een 15-jarige verdachte aangehouden.

Op maandagochtend omstreeks 09.15 uur wordt een verdacht pakket onder een auto op de Basisweg aangetroffen. Het blijkt te gaan om een geïmproviseerd zwaar explosief. Het explosief is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt op een locatie elders in Amsterdam.

Het daaropvolgende onderzoek heeft geleid tot de opsporing en aanhouding van een 15-jarige verdachte. Hij is op maandag, omstreeks 18:00 uur nabij zijn verblijfadres in Amsterdam-Noord aangehouden.

Het onderzoeksteam heeft sterke aanwijzingen voor welk bedrijfspand het explosief bedoeld was. De eigenaar van het pand is op de hoogte gebracht. De exacte rol van de verdachte wordt nader onderzocht. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.