10 jaar cel en tbs voor dronken man die gezin doodreed

10 jaar cel en tbs voor dronken man die gezin doodreed

Geplaatst op 19 december 2023, om 13:02 uur

RAAMSDONKVEER – De 33-jarige Thomas de G. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar en heeft tevens tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen voor het veroorzaken van het overlijden van een gezin uit Raamsdonksveer. In maart van dit jaar reed De G., onder invloed, met een snelheid van meer dan 200 km/u in op de auto waarin een vader, moeder en twee kinderen zaten, die allemaal zijn overleden.

Het Openbaar Ministerie had een gevangenisstraf van 7 jaar en tbs geëist tegen De G. Die werd eerder al eens veroordeeld voor rijden onder invloed en had hij zijn rijbewijs eerder verloren. De G. heeft verklaard dat hij na een ontmoeting met een vriend negen à tien biertjes had gedronken voordat het ongeval plaatsvond. Kort voor de botsing reed hij met een snelheid van 254 kilometer per uur op de snelweg en filmde hij zijn rit met zijn mobiele telefoon. Tijdens de rechtszaak werden details over het ongeval onthuld, waarbij de auto van het gezin na de botsing in brand vloog en niet alle inzittenden direct zijn overleden.

Omstanders hebben geprobeerd de moeder, die op dat moment nog in leven was, uit de auto te bevrijden, maar door de ernst van de impact was dit niet mogelijk. De advocaat van De G. heeft betoogd dat er geen sprake was van opzettelijke doodslag en dat De G. verrast werd toen de auto van het gezin een vrachtwagen inhaalde, waarop hij probeerde te remmen om een botsing te voorkomen.

Foto’s & video : FPMB