Vrachtwagen vol varkens kantelt, meerdere varkens dood

Vrachtwagen vol varkens kantelt, meerdere varkens dood

Geplaatst op 18 december 2023, om 16:20 uur

HALLE – In Halle is maandagmiddag een vrachtwagen geladen met varkens omgekanteld. Het tragische ongeval heeft helaas het leven gekost aan meerdere varkens. De overlevende dieren zijn naar een nabijgelegen weiland overgebracht voor opvang.

Een lokale correspondent meldt dat het ongeluk plaatsvond toen de veewagen een bocht probeerde te maken op de Zieuwentweg in de gemeente Bronckhorst. De vrachtwagen, die ongeveer honderd varkens vervoerde, belandde in een greppel.

Brandweerpersoneel heeft geholpen om de varkens naar het aangrenzende weiland te verplaatsen, waar ze momenteel door omstanders bijeengehouden worden. Helaas hebben enkele varkens het ongeluk niet overleefd. Een dierenarts heeft ter plaatse ongeveer vijftien tot twintig varkens moeten laten inslapen. De vrachtwagenchauffeur is erg geschrokken van het incident, maar verkeert in goede gezondheid.