Politiehond bijt inbreker die agent bekogelt

Politiehond bijt inbreker die agent bekogelt

Geplaatst op 18 december 2023, om 19:51 uur

DEN HAAG – Op een bouwplaats aan de Bagijnestraat in Den Haag heeft een politiehond een inbreker in zijn arm gebeten. De inbreker probeerde in de nacht van zondag op maandag aan de politie te ontkomen en gooide een stuk bouwsteiger naar een agent. Niet veel later werd de inbreker, met behulp van de politiehond, gearresteerd.

De politie reageerde op een melding dat twee personen een bouwplaats waren binnengegaan, vermoedelijk om koper of andere waardevolle spullen te stelen. Op de bouwplaats gooide een van de verdachten een bevestigingsstuk van een steiger naar een agent.

Met de assistentie van een hoogwerker van de brandweer en een politiehond werd de verdachte uiteindelijk gearresteerd. Tijdens de aanhouding liep hij een bijtwond aan zijn arm op. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling en is nagekeken door een arts vanwege de beet.

De tweede verdachte, een 37-jarige man, werd gearresteerd op verdenking van poging tot inbraak. Beide verdachten zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Foto: Ter Illustratie