Dronken bestuurder reed ouder koppel dood, maar heeft spijt

Dronken bestuurder reed ouder koppel dood, maar heeft spijt

Geplaatst op 18 december 2023, om 12:48 uur

ROTTERDAM – In Rotterdam wordt een 37-jarige man uit Nijmegen beschuldigd van het veroorzaken van een dodelijk ongeval eerder dit jaar, waarbij een ouder echtpaar om het leven kwam. De man heeft zijn spijt uitgesproken. Het Openbaar Ministerie meldt dat hij ten tijde van het ongeval meer dan 100 kilometer per uur reed, door rood licht reed en onder invloed van alcohol was.

Op 2 september reed de Nijmegenaar, geïdentificeerd als Mark G., in Rotterdam een 79-jarige man en diens 74-jarige partner aan op de Maasboulevard, wat fataal afliep. Tijdens de eerste voorbereidende zitting in de rechtbank sprak hij zijn spijt uit naar de nabestaanden, zeggende dat hij dit nooit had bedoeld. Een nabestaande reageerde hierop met de opmerking dat ze de slachtoffers hiermee niet terugkrijgen en dat de familie een moeilijke kerst tegemoet gaat.

Na het incident zou de verdachte zijn gevlucht, nadat hij de slachtoffers met hoge snelheid had aangereden in zijn bestelbus. De slachtoffers overleden ter plekke. De verdachte verliet de bestelbus enkele meters verder en vluchtte. De volgende dag meldde hij zich bij de politie, in een staat van shock volgens zijn advocaat.

Kort voor het ongeval vertoonde de verdachte gevaarlijk rijgedrag, waarbij hij volgens het OM op bepaalde momenten 100 kilometer per uur reed, door rood reed en dronken was.