Minderjarige heeft ruim 40 kilo zwaar illegaal vuurwerk in huis

Minderjarige heeft ruim 40 kilo zwaar illegaal vuurwerk in huis

Geplaatst op 17 december 2023, om 20:01 uur

ZEVENAAR – In een woning op ’t Gelders Eiland hebben agenten afgelopen vrijdag maar liefst 43 kilo zwaar vuurwerk in beslag genomen, zo heeft de politie via sociale media bekendgemaakt. De verdachte is minderjarig, en het is nog niet bekend welke straf hem te wachten staat.

De grote hoeveelheid vuurwerk behoort tot de zwaarste categorie, aldus de politie. De tip die leidde tot de vondst van dit vuurwerk kwam van een bezorgde burger.

Het feit dat het hier om een minderjarige verdachte gaat, maakt de situatie volgens de politie nog zorgwekkender. De in beslag genomen vuurwerkvoorraad is afgevoerd door een professioneel bedrijf. De politie benadrukt dat dergelijk zwaar vuurwerk in deze hoeveelheid niet in een woning thuishoort, en ook niet op het politiebureau.

De verdachte zal op een later tijdstip door de politie worden verhoord, waarna zal worden besloten welke verdere stappen er worden ondernomen.

Foto: Politie Rivierenland