Vijf aanhoudingen tijdens dagenlange drugsactie

Vijf aanhoudingen tijdens dagenlange drugsactie

Geplaatst op 15 december 2023, om 08:58 uur

ROOSENDAAL – Roosendaalse politieagenten hebben tussen maandag 11 en donderdag 14 december vijf Roosendalers (allemaal tussen de 18 en de 30 jaar oud) aangehouden. Ze worden verdacht van het dealen van drugs.

In verschillende huizen deed de politie invallen. Daarbij werden kleine hoeveelheden harddrugs, maar ook wapens zoals een boksbeugel, ploertendoder, balletjespistool en stroomstootwapen in beslag genomen. Ook werd er in totaal 36410 euro aan contant geld in beslag genomen.

Scheurpakinterventie
Agenten namen ook dure merkkleding en horloges in beslag. Dit onder de noemer ‘scheurpakinterventie’, omdat naast een klassieke straf zoals een gevangenisstraf of werkstraf ook een geldboete wordt geëist. Met het leggen van (conservatoir)beslag op voorwerpen die de verdachte status en aanzien geven, wordt door middel van het eisen van een geldboete geprobeerd deze statussymbolen van criminelen af te pakken.

Vaker acties
Politie, Openbaar Ministerie en gemeente gaan de komende jaren veel vaker dit soort acties houden. Daarbij richten ze zich op het verstoren van de drugshandel, snelle vervolging en het afpakken van kostbare spullen, geld en andere zaken.