Politieman mishandeld door man op fatbike

Politieman mishandeld door man op fatbike

Geplaatst op 15 december 2023, om 18:10 uur

BREDA – De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een politieman op de Ruitersboslaan dinsdagochtend 12 december jl. De dader reed op een fatbike. Hij droeg een rode jas en kwam vanuit de richting van Galder. Een opvallend gegeven in combinatie met die fatbike is dat hij een kerstpakket bij zich droeg.

Een politieman reed dinsdag 12 december 2023 met een opvallende surveillancebus omstreeks 11.15 uur over de Galderseweg te Breda. Hij zag daar een man op een zogenaamde fatbike rijden en besloot een controle in te stellen. De diender gaf een stopteken waaraan echter niet werd voldaan. Het lukte de agent om op de Ruitersboslaan voor de fietser te komen en de weg te blokkeren.

De fietser stapte af en liep op de politiebus af. Hij trapte keihard tegen de bus en sloeg vervolgens met gebalde vuist met kracht tegen de ruit van het linkerportier. De ruit versplinterde daardoor direct. De politieman, die nog achter het stuur zat, kreeg direct enkele glassplinters in zijn gezicht. Hierna sloeg de agressieve man nog een keer door de inmiddels kapotte ruit op het gelaat van de agent. Hierna rende hij weg en stapte op zijn fatbike. De ontdane en flink geschrokken politieman met glassplinters in het gezicht en een pijnlijke kaak achterlatend.

Er is woensdag in verband met deze zaak nog een 54-jarige man als verdachte aangehouden. Hij blijkt echter niet betrokken te zijn bij deze zaak.