Grote brand verwoest strandtent Beach Inn IJmuiden

Grote brand verwoest strandtent Beach Inn IJmuiden

Geplaatst op 15 december 2023, om 08:03 uur

IJMUIDEN – Een grote brand heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een strandtent in de as gelegd in IJmuiden. Rond middernacht werd de brand bij strandpaviljoen Beach Inn ontdekt waarop direct de brandweer werd gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het pand.

Al vrij snel werd duidelijk dat het pand niet meer te redden was. De eigenaar liep aangeslagen naar de brand te kijken en zag hoe zijn levenswerk verwoest werd. Grote rookwolken trokken omhoog en omwonenden aan de IJmuiderslag werden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

Er werd een watermuur aangelegd om het naastliggende pand te sparen. Het is nog onbekend wat de oorzaak van de brand is geweest.

In 2012 is strandtent Beach Inn ook al tot de grond toe afgebrand.

Foto’s: Michel van Bergen