UPDATE: Fietser (16) overleden bij ernstig ongeval met vrachtwagen

UPDATE: Fietser (16) overleden bij ernstig ongeval met vrachtwagen

Geplaatst op 14 december 2023, om 09:56 uur

UGCHELEN – Donderdagochtend heeft zich een zeer ernstig verkeersongeval voorgedaan bij Ugchelen, waarbij een 16-jarige fietser uit Apeldoorn om het leven is gekomen. Het slachtoffer is ter plaatse overleden als gevolg van een aanrijding met een vrachtwagen op de Otterloseweg (N304) tussen Apeldoorn en Hoenderloo, zoals bevestigd door de politie.

Naast andere hulpdiensten werd ook een traumahelikopter opgeroepen om medische bijstand te verlenen, maar deze keerde halverwege de missie terug. Ondanks de inspanningen van de hulpverleners ter plaatse, kon het slachtoffer niet worden gered en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De vrachtwagenchauffeur is door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

De brandweer kwam ter plaatse om een tent over het slachtoffer te plaatsen, terwijl een droneteam werd ingezet om luchtfoto’s van bovenaf te maken. Het team Forensische Opsporing Verkeer werd eveneens opgeroepen om het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval uit te voeren. Tijdens het incident en het lopende onderzoek werd de Otterloseweg in de richting van Apeldoorn afgesloten.

Foto’s: Persbureau Heitink