Ouders melden in anonieme brief betrokkenheid van kinderen bij overval

Ouders melden in anonieme brief betrokkenheid van kinderen bij overval

Geplaatst op 14 december 2023, om 17:37 uur

ARNHEM – De politie in Arnhem heeft een anonieme brief ontvangen van ouders waarin ze melden dat hun kinderen betrokken waren bij een gewapende woningoverval afgelopen zomer. De overval vond plaats op 10 juni aan de Dordrechtweg in Arnhem, waarbij een 59-jarige man in zijn eigen huis werd bedreigd door drie gemaskerde jongens met een mes.

In de brief vermelden de ouders dat ze “een goed gesprek” hebben gehad met hun zoons en vragen ze om excuses over te brengen aan het slachtoffer. De politie waardeert de brief, maar benadrukt dat het lopende onderzoek niet wordt stopgezet. Het slachtoffer heeft immers ernstige schrik opgelopen door het voorval.

Vanwege de ernst van de overval doet de politie een oproep aan de ouders: “Dit is een ernstig misdrijf en daarom nemen we deze zaak zeer serieus. We roepen jullie op om contact met ons op te nemen. Jullie zoons hebben een ernstig strafbaar feit begaan en zullen hiervoor verantwoording moeten afleggen.”

Mogelijk hebben de ouders hun kinderen herkend nadat beelden van de drie jonge overvallers eind oktober werden verspreid in het opsporingsprogramma Plaats Delict. Tijdens de overval hadden de jongens tweedehands kleding gestolen, die bedoeld was voor verkoop op een markt de volgende dag. Tijdens hun vlucht hebben de daders de gestolen kleding, zwarte handschoenen en het gebruikte mes weggegooid. DNA-onderzoek op het mes leverde echter geen resultaten op.

Signalementen
Dader 1. Naar schatting 1.65 meter lang. Hij droeg een capuchon, donkere stof voor gezicht, donkere jas, donkere trainingsbroek, donkere trui/hoody met een lichtere opdruk op de borst, Adidas-slippers en een rugzak. Hij fietste op een donkerkleurige mountainbike en had na de overval een shopper bij zich van de Action.
Dader 2. Ongeveer 1.65 meter lang. Hij droeg een capuchon, lichte stof voor gezicht, donkere jas, donkere trainingsbroek, witte sneakers en een rugzak. Hij fietste op een lichtkleurige (mogelijk dames)fiets met lichte banden.
Dader 3. Is langer dan zijn handlangers: naar schatting 1.75 meter lang. Hij droeg een capuchon, donkere jas, donkere trainingsbroek. Hij fietste wat langzamer dan de andere twee, mogelijk doordat hij iets op zijn telefoon deed. Hij fietste op een donkere herenfiets, mogelijk met een bagagerekje voorop. Hij had na de overval de Albert Heijn-shopper vast.

Foto’s: Politie