Burgemeester sluit woning, maar niet die van explosie

Burgemeester sluit woning, maar niet die van explosie

Geplaatst op 14 december 2023, om 16:20 uur

SPIJKENISSE – Op last van de burgemeester van de gemeente Nissewaard is een woning aan de H. de Lintweg in Spijkenisse tijdelijk gesloten “ter bescherming van de openbare orde”. Deze woning bevindt zich echter niet op dezelfde locatie waar de explosie plaatsvond op dinsdag.

De betreffende woning is verzegeld, en niemand mag deze betreden of verlaten gedurende een onbepaalde periode. Na de explosie op dinsdagavond was al bekend dat de politie eerder die dag bij deze woning was geweest, vermoedelijk vanwege een bedreiging. De woning wordt momenteel bewaakt, met een beveiliger voor de deur en constante aanwezigheid van politie in de straat. De brievenbus van de woning is afgedicht met tape om te voorkomen dat er objecten naar binnen worden gegooid. De gemeente heeft deze maatregelen genomen in verband met het onderzoek naar de explosie die zich twee deuren verderop heeft voorgedaan.

Het is niet ongebruikelijk dat een burgemeester een woning sluit om de rust in de buurt te herstellen, meestal in gevallen waarbij daadwerkelijk incidenten hebben plaatsgevonden, zoals bijvoorbeeld drugsvondsten. De woning is gesloten in verband met het lopende onderzoek naar de explosie in de nabije omgeving.

Foto’s: JB Media