OM eist: gevangenisstraf en beroepsverbod voor schipper na dood 12-jarige Tara

OM eist: gevangenisstraf en beroepsverbod voor schipper na dood 12-jarige Tara

Geplaatst op 14 december 2023, om 15:36 uur

DEN HAAG – De schipper van het zeilend passagiersschip ‘Risico’ is veroordeeld voor dood door schuld na een ernstig ongeval aan boord waarbij een giek brak en op een 12-jarige scholiere viel, die hierdoor overleed.

De schipper kreeg een taakstraf van 150 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden opgelegd. De rechtbank oordeelde dat hij aanzienlijk nalatig was door onvoldoende controle en verzuimde de vereiste keuring uit te voeren. Het leed dat door het ongeval is veroorzaakt, is onherstelbaar voor de nabestaanden.

De rechtbank benadrukte de grote verantwoordelijkheid van de schipper en achtte de straf passend.