Getuigen gezocht van meerdere geweldincidenten op vrouwen

Getuigen gezocht van meerdere geweldincidenten op vrouwen

Geplaatst op 14 december 2023, om 14:00 uur

AMSTERDAM – In de nacht van dinsdag op woensdag hebben zich geweldsincidenten voorgedaan op verschillende locaties in Amsterdam, waarbij vrouwen van hun fiets zijn getrokken en mishandeld. De politie heeft onmiddellijk een verdachte gearresteerd, die momenteel in hechtenis verblijft. Het onderzoek naar deze zaak is in handen van de recherche, en zij zijn op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben waargenomen of zelf slachtoffer zijn geweest.

Het eerste incident werd om 02.15 uur gemeld op de Spuistraat, gevolgd door een incident om 02.50 uur op de Elandsgracht. Het laatst gemelde incident vond plaats op het Centraal Station rond 03.20 uur. In de Spuistraat heeft een oplettende taxichauffeur gezien dat vrouwen van hun fiets werden getrokken of geduwd en heeft onmiddellijk 112 gebeld. Hoewel de politie snel ter plaatse was, werden er geen slachtoffers aangetroffen in de omgeving. De recherche wil echter graag in contact komen met eventuele betrokkenen.

Als u getuige bent geweest of informatie heeft over deze incidenten, wordt u verzocht contact op te nemen met de recherche. Dit geldt ook voor vrouwen die in de bewuste nacht mogelijk bij deze incidenten betrokken waren of iets hebben gezien of gehoord.