Dode en twee gewonden na ernstig verkeersongeval

Dode en twee gewonden na ernstig verkeersongeval

Geplaatst op 14 december 2023, om 23:20 uur

BUITENPOST – Rond 20:15 uur ontvingen de hulpdiensten een melding van een eenzijdig verkeersongeval op de Parallelweg/Oost in Buitenpost. De automobilist verloor de controle over het stuur in een bocht, gleed weg en botste tegen een boom. Alle drie inzittenden liepen ernstige verwondingen op. Omstanders schoten snel te hulp en alarmeerden de hulpdiensten, die in groten getale reageerden met meerdere ambulances, een traumahelikopter, de brandweer en de politie.

Drie personen bevonden zich in het voertuig ten tijde van het ongeval. Passanten konden een van hen uit de auto bevrijden, terwijl de andere twee bekneld zaten. Brandweerlieden slaagden erin een ander slachtoffer te bevrijden en over te dragen aan het ambulancepersoneel. Helaas was voor de derde inzittende elke hulp te laat; deze persoon overleed ter plaatse aan de opgelopen verwondingen.

De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval. De weg was voor langere tijd afgezet. De burgemeester bezocht de plaats van het ongeval en sprak met de aanwezige hulpdiensten.